Over ons

Het beniras team

Waarom Beniràs?

Benirràs is een klein strandplaatsje in het noorden van Ibiza. Wanneer we naar het eiland gaan, staat Benirràs altijd op het programma. De zonsondergang, de relaxte sfeer, het eten aan het strand en de gezamenlijkheid, niet alleen met vrienden maar ook met anderen. Die omgeving, van vriendschap, warmte en ontspanning wilden we graag naar Leiden halen. Naar Beniràs.

Wie zijn wij?

Mark van Praag is een horecaondernemer die zijn sporen ruimschoots heeft verdiend. Na jaren gewerkt te hebben bij de Koets-O-Theek en In Casa stapte Mark 25 jaar geleden als partner in bij restaurant Burgerzaken. Inmiddels is hij alweer bijna twintig jaar als enige verantwoordelijk voor het iconische grand café aan de Breestraat. De wens om een restaurant vanaf de grond aan op te bouwen gaat met Beniràs in vervulling.

Robert van Oirschot is ondernemer en auteur, met een groot hart voor Leiden. Zo organiseerde hij het crowdfundingsproject ‘De Ziel van Leiden’. Met een Leids team wist hij in samenwerking met het Leids Dagblad de ziel van Leiden in een stripboek te vangen dat vervolgens bij alle Leidse huishoudens gratis thuis werd bezorgd. Na een stage als chef in Burgerzaken wist Robert het zeker; “ooit begin ik, met Mark, een eigen zaak!”.

We zijn ons bewust van onze omgeving. Bij de producten die we aanbieden vinden we herkomst in combinatie met prijs en kwaliteit belangrijk. Ook in de bedrijfsvoering staat duurzaamheid hoog in het vaandel. We houden van hergebruik en streven naar zero-waist.

Mark van Praag en Robert van Oirschot

Robert en Mark
Muriel
Muriel
10/01/2024
Écht lekker gegeten en heel lief bediend door Mees
Frouke Holt
Frouke Holt
05/01/2024
Prettige ambiance, mediterraanse uitstraling, smakelijk eten. Het concept shared dining vonden wij verrassend. Leuke en correcte bediening. Zeker aan te raden!
Lorenzo Furio
Lorenzo Furio
28/12/2023
Abbiamo trovato la modalità delle "tapas condivise" molto accattivante. Il cibo era molto buono e tutti i piatti venivano introdotti e spiegati. Il ragazzo che ci ha servito era cordiale e parlava anche abbastanza bene in italiano. I piatti sono abbondanti, nonostante siano considerate tapas. Possono essere tranquillamente ordinati come piatti normali.
Birgit Hilgers
Birgit Hilgers
27/12/2023
Great food and lovely atmosphere - highly recommendable
Mark van Velzen
Mark van Velzen
11/12/2023
Eten was goed, bediening helaas te studentikoos
Barry Lassche
Barry Lassche
05/12/2023
Wat een ‘heerlijk avondje’ hebben we hier gehad. Genotennvan 4 gerechtjes ‘shared dining’ en alle 4 even lekker en mooi gebalanceerd. We komen sowieso weer terug!!
Esmée Schrikkema
Esmée Schrikkema
03/12/2023
Heerlijk gegeten! Verrassende smaakcombinaties en ook voor vega’s voldoende keuze. Bediening is gastvrij. Aanrader!
Marja Versteeg
Marja Versteeg
25/11/2023
Aanwinst voor Leiden, fantastische sfeer en heerlijke verrassende gerechten en drankjes!!! Ik kom hier zeker terug, echt een aanrader!!
Thomas
Thomas
23/11/2023
Very cosy little restaurant with amazing share food and great service. Can recommend the dessert with poached pear, the best dessert I’ve had in a long time!

Beniràs

Papengracht 6a
2311 TW Leiden

Telefoon: 071-2077827
Mail: contact@beniras.nl

Openingstijden

Alle dagen open vanaf 17.00 uur

Locatie

Pand Beniras