Over ons

Waarom Beniràs?

Benirràs is een klein strandplaatsje in het noorden van Ibiza. Wanneer we naar het eiland gaan, staat Benirràs altijd op het programma. De zonsondergang, de relaxte sfeer, het eten aan het strand en de gezamenlijkheid, niet alleen met vrienden maar ook met anderen. Die omgeving, van vriendschap, warmte en ontspanning wilden we graag naar Leiden halen. Naar Beniràs.

Wie zijn wij?

Mark van Praag is een horecaondernemer die zijn sporen ruimschoots heeft verdiend. Na jaren gewerkt te hebben bij de Koets-O-Theek en In Casa stapte Mark 25 jaar geleden als partner in bij restaurant Burgerzaken. Inmiddels is hij alweer bijna twintig jaar als enige verantwoordelijk voor het iconische grand café aan de Breestraat. De wens om een restaurant vanaf de grond aan op te bouwen gaat met Beniràs in vervulling.

Robert van Oirschot is ondernemer en auteur, met een groot hart voor Leiden. Zo organiseerde hij het crowdfundingsproject ‘De Ziel van Leiden’. Met een Leids team wist hij in samenwerking met het Leids Dagblad de ziel van Leiden in een stripboek te vangen dat vervolgens bij alle Leidse huishoudens gratis thuis werd bezorgd. Na een stage als chef in Burgerzaken wist Robert het zeker; “ooit begin ik, met Mark, een eigen zaak!”.

We zijn ons bewust van onze omgeving. Bij de producten die we aanbieden vinden we herkomst in combinatie met prijs en kwaliteit belangrijk. Ook in de bedrijfsvoering staat duurzaamheid hoog in het vaandel. We houden van hergebruik en streven naar zero-waist.

Mark van Praag en Robert van Oirschot

Robert en Mark

Zien we je snel bij Beniràs?

Beniràs

Papengracht 6a
2311 TW Leiden

Telefoon: 071-2077827
Mail: contact@beniras.nl

Openingstijden

Alle dagen open vanaf 16.00 uur

Locatie

Pand Beniras