Over ons

Het beniras team

Waarom Beniràs?

Benirràs is een klein strandplaatsje in het noorden van Ibiza. Wanneer we naar het eiland gaan, staat Benirràs altijd op het programma. De zonsondergang, de relaxte sfeer, het eten aan het strand en de gezamenlijkheid, niet alleen met vrienden maar ook met anderen. Die omgeving, van vriendschap, warmte en ontspanning wilden we graag naar Leiden halen. Naar Beniràs.

Wie zijn wij?

Mark van Praag is een horecaondernemer die zijn sporen ruimschoots heeft verdiend. Na jaren gewerkt te hebben bij de Koets-O-Theek en In Casa stapte Mark 25 jaar geleden als partner in bij restaurant Burgerzaken. Inmiddels is hij alweer bijna twintig jaar als enige verantwoordelijk voor het iconische grand café aan de Breestraat. De wens om een restaurant vanaf de grond aan op te bouwen gaat met Beniràs in vervulling.

Robert van Oirschot is ondernemer en auteur, met een groot hart voor Leiden. Zo organiseerde hij het crowdfundingsproject ‘De Ziel van Leiden’. Met een Leids team wist hij in samenwerking met het Leids Dagblad de ziel van Leiden in een stripboek te vangen dat vervolgens bij alle Leidse huishoudens gratis thuis werd bezorgd. Na een stage als chef in Burgerzaken wist Robert het zeker; “ooit begin ik, met Mark, een eigen zaak!”.

We zijn ons bewust van onze omgeving. Bij de producten die we aanbieden vinden we herkomst in combinatie met prijs en kwaliteit belangrijk. Ook in de bedrijfsvoering staat duurzaamheid hoog in het vaandel. We houden van hergebruik en streven naar zero-waist.

Mark van Praag en Robert van Oirschot

Robert en Mark
Lise Maisonneuve
Lise Maisonneuve
09/09/2023
Un restaurant où la cuisine est raffinée et délicieuse! Il a été possible d’avoir des options sans gluten. Un régal !! Les serveurs étaient au top également et l’accueil chaleureux !
Moss @ MOSS.
Moss @ MOSS.
09/09/2023
Sarah Neal
Sarah Neal
07/09/2023
Afgelopen maandag hier met een groep van 9 personen gegeten. We werden verrast met met een 2 gangen chef menu, hadden we maar 3 gangen genomen. Super lekker! De variatie voor vegetariërs is heel goed ik zal dit zeker doorgeven aan mijn vegetarische collega's Kaasplankjes waren ook heerlijk. Mees is een topper, veel kennis en super vrolijk. Bedankt voor de goede zorg!
Saskia
Saskia
30/08/2023
Heerlijk gegeten en zeer vriendelijke en attente bediening
Bert De Wispelaere
Bert De Wispelaere
28/08/2023
Loved our boat ride followed by a 2 course dinner. Great communication with the owner and love the fact that we adjusted our schedule due to weather concerns. Dinner was modern and really tasty. Would recommend! Keep up the great work!
Mijke Hensing
Mijke Hensing
28/08/2023
Als personeelsuitje zijn we via Beniras eerst gaan varen met een boot van de Leidse Rederij, omdat het weer onzeker was, werd er nauw contact met ons gehouden om te kijken of het door kon gaan, heel prettig! Gelukkig scheen het zonnetje en zaten we met een heerlijk glaasje wijn op de boot. We werden ook weer opgehaald door een medewerker van Beniras en begeleidt naar het restaurant. De Shared dining was heerlijk en we zaten gezellig apart in een ruimte beneden. Kortom een aanrader!
saskia van houten
saskia van houten
27/08/2023
Heerlijk en verassend gerechtjes, zeer smaakvol. Mooi opgediend om samen van te proeven. Bediening betrokken en kundig, dat zie je niet vaak meer in restaurants. Leuke sfeer en door de verschillende ruimtes klein opgezet. Complimenten en een aanrader. Wij zijn er nu 2x geweest maar komen zeker nog een keer. Beiden keren zelfde positieve ervaring. Aanwinst in Leiden.
Adne Fase
Adne Fase
27/08/2023
Leuk restaurant met mooie gerechten die prima zijn klaargemaakt. Vriendelijke bediening die weet wat ze serveert…aanrader!
Marjan Wesseling
Marjan Wesseling
21/08/2023
Heerlijk eten. Leuke mooie gerechten. Voor eerlijke prijs. En erg prettige bediening
Mrs Krass
Mrs Krass
19/08/2023
Wij hadden het 2 gangen chef menu. Kregen in totaal 4 gerechten. De volgende keer zou ik 2 gerechten meer bestellen, maar wat we kregen was zalig! Vooral de makreel was uitstekend! Aardige en kundige bediening. Zeker voor herhaling vatbaar!

Zien we u snel bij Beniràs?

Beniràs

Papengracht 6a
2311 TW Leiden

Telefoon: 071-2077827
Mail: contact@beniras.nl

Openingstijden

Alle dagen open vanaf 17.00 uur

Locatie

Pand Beniras